Vochtbestrijding

Vochtbestrijding

Bestrijd opstijgend vocht en vermijd vochtige muren

Opstijgend vocht komt meestal voor in woningen waarvan het horizontale vochtscherm in de muren verkeerd werd aangebracht of gewoon ontbreekt. Hierdoor kan grondwater opstijgen tot in de poriën van het metselwerk en krijgt u vochtige muren. Het vocht kan stijgen tot zo'n 1.50 meter of zelfs hoger.

Larevo bvba biedt een gepaste oplossing tegen opstijgend vocht. De muren worden geïnjecteerd waardoor er een vochtwerende laag onstaat. Er wordt een vochtwerende laag geïnjecteerd in de muur. Wij garanderen hierop 30 jaar garantie.

Larevo Bvba gebruikt hiervoor een milieuvriendelijk en reukloos product zonder oplosmiddelen. Het product werd getest door het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) en kreeg de technische goedkeuring van BBA (British board of agrement) Bovendien kreeg dit product ook de goedkeuring van de EUtgb (Europese Unie voor Technische goedkeuringen in de bouw).

Het gevaar van grondwater

Grondwater bevat oplosbare zouten. Deze zouten dringen samen met het vocht uw muur binnen wanneer het grondwater stijgt . Deze zouten blijven echter achter in de muur, zelfs na injectie en verhinderen het optimaal uitdrogen van de muur.

Het is dan ook van essentieel belang dat muren goed worden afgewerkt tijdens de behandeling, om de doorgang van zouten naar het muuroppervlak te voorkomen.

HYGROSCOPISCHE ZOUTEN:

Bij muren die aangetast zijn met hygroscopische zouten moet het pleisterwerk vervangen worden. Hoge zoutconcentraties verhinderen namelijk het optimaal uitdrogen van muren.

Om de doorgang van hygroscopische zouten uit de muur naar het nieuwe pleisterwerk te verhinderen is het onontbeerlijk een zoutmembraan aan te brengen op de muur vooraleer te herpleisteren.

REGENDOORSLAG:

Regendoorslag wordt veroorzaakt door een combinatie van regen en wind.
Gevels die naar de regenkant georiënteerd zijn, zijn hier bijzonder onderhevig aan maar ook de poreusheid en oneffenheid van de stenen of andere materialen en de manier waarop die zijn verwerkt, worden mee bepaald voor de goede staat en de duurzaamheid van de gevels.

Hoe herkent u regendoorslag buiten?

  • Loskomend voegwerk
  • Barsten en scheuren in de gevelstenen
  • Hygroscopische zouten (witte aanslag)
  • Mos en algen

Hoe herkent u regendoorslag binnen?

  • Schimmel
  • Hoge luchtvochtigheid
  • Loskomend behangpapier
  • Loskomende plinten

Tijd voor een oplossing

Bij Larevo Bvba vindt u de juiste oplossing.

Er wordt een gel op de gevel aangebracht waardoor de gevel volledig waterdicht wordt gemaakt. Het product vormt geen oppervlakkige film die na een korte periode terug verdwijnt, maar biedt een jarenlange weerstand tegen het indringen van vocht. De muur blijft ademen en dampdoorlatend, wat de verdamping van vocht naar buiten toelaat.

Als bijkomende voordeel worden de muren minder vlug vuil.

CONDENSATIEVOCHT:

Condensatie is een gevolg van een te hoge luchtvochtigheid in de leefruimte. Wanneer de woning onvakkundig geïsoleerd en / of onvoldoende geventileerd is, wordt de luchtvochtigheidsgraad in de woning te groot.

Ook verwarming speelt een grote rol bij het voorkomen van condensatie. Doordat warme lucht meer damp kan bevatten dan koude lucht, zal het beter verwarmen van je woning het condensatiefenomeen verminderen.

Condensatieproblemen zoals schimmelvlekken zetten zich eerst op de koudste muren en vlakken. Badkamers, slaapkamers, garages en bergruimtes zijn meestal het slachtoffer van condensatie.

In sommige gevallen kunnen andere vochtproblemen bijdragen tot condensatie. 
Een gepaste oplossing en advies op maat. 
Efficiënt vocht bestrijden is de oplossing.

Minder frustratie dankzij voldoende ventilatie

Klassieke ventilatiesystemen verspillen vaak energie aan het afzuigen van verwarmde lucht. U kan dit vermijden door te kiezen voor een balansventilatie met warmterecuperatie. Op die manier daalt uw energieverbruik.

Een goedkoper en doeltreffend alternatief is het plaatsen van een luchtontvochtiger of condensatietoestel
Geen natte vensters meer, zwammen of schimmels die van uw huis een hel maken.
Deze toestellen zijn zeer nuttig van kelder tot zolder.
Ze herscheppen uw badkamer, slaapkamer, wasplaats of zelfs uw salon of keuken weer in een aangename leefbare ruimte.

Foto's over Vochtbestrijding